Liberalizacija trgovine sa Ruskom Federacijom od 1. jula

Bez autora
May 20 2010

Na konsultacijama održanim 17. i 18. maja u Moskvi postignut je dogovor da se srpskim preduzećima od 1. jula 2010. godine omogući bescarinski izvoz i tepiha, nameštaja, registar kasa, monitora, projektora i televizijskih prijemnika u Rusiju.Kako je saopšteno, delegacija Srbije postigla je dogovor sa predstavnicima carinske unije Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana da od 1. jula ove godine režim slobodne trgovine bude proširen i na teritoriju Republike Kazahstan. To će biti učinjeno zaključenjem sporazuma o slobodnoj trgovini.

Liberalizacija trgovine sa Ruskom Federacijom od 1. julaNa konsultacijama održanim 17. i 18. maja u Moskvi postignut je dogovor da se srpskim preduzećima od 1. jula 2010. godine omogući bescarinski izvoz i tepiha, nameštaja, registar kasa, monitora, projektora i televizijskih prijemnika u Rusiju.

Kako je saopšteno, delegacija Srbije postigla je dogovor sa predstavnicima carinske unije Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana da od 1. jula ove godine režim slobodne trgovine bude proširen i na teritoriju Republike Kazahstan. To će biti učinjeno zaključenjem sporazuma o slobodnoj trgovini.

Tokom posete delegacije Srbije Moskvi, postignut je dogovor i o tome da se za robu koja se izvozi iz Republike Srbije na carinsku teritoriju Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana primenjuju identični spiskovi izuzeća iz režima slobodne trgovine.

Takođe, usaglašen je i spisak izuzeća za robu koja se iz Ruske Federacije uvozi u Srbiju i spisak izuzeća za robu koja se iz Belorusije uvozi u našu zemlju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik